E oficial! Poliția îți poate intra în casă oricand, fara acord. Ce te asteapta de astazi daca nu deschizi usa:

Polițiștii vor intra într-o locuință fără a avea nevoie de mandat de percheziție și fără acordul proprietarului. Începând de ieri, oamenii legii pot intra într-o locuință fără a avea acordul proprietarului și fără aviz de percheziție.

Polițiștii vor intra într-o locuință fără a avea nevoie de mandat de percheziție și fără acordul proprietarului
Conform Monitorului Oficial al României, s-a propus și s-au adoptat măsuri care să conducă la creșterea capacității de intervenție în domeniul ordinii și siguranței publice. Prin aceasta se înțelege insitutirea instrumentelor legale necesare exercitării atribuțiilor de serviciu sau îndeplinirii misiunilor, dar și a celor necesare asigurării unei protecții juridice și fizice a personalului angrenat.

De asemenea, măsurile au și o serie de garanții oferite cetățeanului, care, prin texte de lege de lege predictibile va cunoaşte care îi sunt drepturile, căror obligaţii trebuie să se conformeze.

Citeste si  Cat a costat inelul de logodna al Valentinei Pelinel. „6 grame de aur si un diamant de 1,5 carate”. Borcea nu s-a mai uitat la bani, este vorba de mii de EURO:

Polițiștii vor intra în locuință fără mandat de percheziție
Potrivit actului normativ, oamenii legii vor putea intra într-o locuință, fără a avea acordul proprietarului și fără aviz de percheziție. Dar, aceștia trebuie să acționeze doar dacă au indicii că acolo cineva se află în pericol. Mai mult, polițistul poate pătrude într-o locuință pentru a prinde autorul unei acțiuni flagrante.

În cazul unui control corporal, polițistul este în măsură să ceară cetățeanului să țină mâinile la vedere. Iar agentul are dreptul să-i ceară cetățeanului să stea în poziție culcat șsau în orice altă poziție pe care polițistul o consideră inofensivă.

Polițistul este îndreptățit să conducă o persoană la sediul poliției
Oamenii legii are dreptul să conducă o persoană la sediul poliției, atunci când:

Citeste si  Guvernul tocmai a făcut anunțul despre alocații. Schimbările sunt uriașe, toți părinții trebuie să știe asta

a) Nu s-a putut stabili identitatea acesteia ori există motive verosimile pentru a bănui că identitatea declarată nu este reală sau documentele prezentate nu sunt veridice;
b) din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstanțelor ori a bunurilor aflate asupra sa, creează motive verosimile pentru a bănui că pregătește sau a comis o faptă ilegală;
c) prin acțiunile sale periclitează viața, sănătatea sau integritatea corporală, a sa ori a altei persoane, sau ordinea publică;
d) luarea unor măsuri legale, pe loc, ar putea crea un pericol pentru aceasta sau pentru ordinea publică.
(2)Polițistul are obligația de a raporta șefului său ierarhic despre conducerea persoanei la sediul poliției, în cel mai scurt timp posibil de la momentul sosirii la sediu.

(3) Persoana este condusă la cea mai apropiată unitate de poliție la care se poate realiza identificarea sa, verificarea situației de fapt și, după caz, luarea măsurilor legale.

Citeste si  Victor Slav a dat lovitura! Crezi ca e doar prezentator TV? Te înșeli: Firma administrata de iubitul Biancai Dragusanu a facut afaceri de 1 milion de euro si a inregistrat un profit de 7 ori mai mare decat in urma cu un an! Uite din ce a câștigat Victor atâția bani:

(4) Verificarea situației de fapt și, după caz, luarea măsurilor legale față de persoana condusă la sediul poliției se realizează de îndată.

(5) Polițistul are obligația de a permite persoanei să părăsească, de îndată, sediul poliției după finalizarea activităților conform (4) sau a măsurile legale care se impun.

(6) Se interzice introducerea persoanei aflate în sediul poliției într-un centru de reținere și arestare preventivă.

(7) Dacă în cadrul verificărilor se constată existența unor indicii cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, se procedează conform normelor de procedură penală. Dispozițiile alin. (5) și (6) nu se aplică în cazul în care s-a dispus reținerea ori arestarea preventivă.