„Numele meu e Andreea și de 4 ani am o relație cu un băiat, care e vecin cu mine. Unele fete abia așteaptă, dar eu mă gândesc cu groază la ziua când mă voi căsători cu el.”

Dragă Adela, Mă numesc Andreea şi am puţin peste 20 de ani şi o mare problema. Încerc să gândesc calm şi raţional, dar nu ştiu cum să acţionez, un sfat mi-ar fi de mare ajutor.

Sunt împreună cu un băiat de 4 ani, suntem vecini, deci nu locuim împreună. În trecut, mama lui mă adora, mă iubea, mă trata că pe fiica dânsei, însă, de la nişte zvonuri, nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu mine (de vreun an )… şi este frustrant.

Încerc să-i înţeleg motivul, dar îmi afectează relaţia şi, deşi nu ar trebui, mă gândesc cu groază că poate mă voi căsători cu fiul ei şi va trebui să stăm în aceiaşi casă (eu cu ea)… Nu ştiu ce să fac. Sunt o fire care nu vrea să fie pupincurista, nu pot să mă prefac. Nu ştiu ce să fac în această situaţie .

Citeste si  Oare Președintele a văzut asta? Îl face praf! Fiul premierului propus, Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis

Prietenul meu evita orice contact între mine şi ea. I-am spus că evitând problema asta nu înseamnă că ea nu există. Spune-mi, ce ar trebui să fac în această situaţie? Mulţumesc anticipat, o zi frumoasă!

Adela răspunde:

Dragă Andreea, În primul rând îți mulțumesc pentru aprecieri, mă bucur că îți sunt de folos. Și acum răspunsul pentru tine: dacă mama iubitului tău e atât de influențabilă, probabil că poate fi la fel de uşor convinsă şi de contrariu, cu condiţia să afli care sunt punctele ei sensibile.

Nu ştiu despre ce zvonuri e vorba, însă se pare că îi plac foarte mult, din moment ce le-a adoptat cu braţele deschise. În plus, fiul ei îi ţine isonul, dacă spui că nu va lasă să vă întâlniţi. Părerea mea este că trebuie să ai o confruntare cu această viitoare soacră, în care să o pui faţă în faţă cu probe clare că acele zvonuri nu sunt adevărate.

Citeste si  „Eu știu de ce Dumnezeu nu ți-a dat atât de mult timp un copil” – mi-a spus fiica mea de 3 ani. Explicația ei m-a zdruncinat cumplit…

De asemenea, trebuie să-ţi exprimi mâhnirea că e atât de slabă şi nu are încredere în tine. Poate realizează că nu e ea stăpână pe situaţie. Dacă tu eşti cea mai potrivită persoană pentru fiul ei şi, dacă te pierde, va regreta apoi toată viața? De asemenea, şi iubitului tău ar fi de dorit să-i spui cu fermitate ceea ce gândeşti.

Dacă există între voi lucruri despre care nu se poate vorbi, probabil că nu sunteţi chiar atât de apropiaţi pe cât se pare. Aşadar, dragă Andreea, ia taurul de coarne şi fă ordine şi lumină cu orice preţ. Dacă nu se poate, dă-le o pauză. Eşti tânără, plină de posibilităţi.

Citeste si  Insula tropicală de lux vândută cu 10 dolari, într-un concurs în care se poate înscrie oricine. Proprietarii oferă și primă de instalare. Uite câți bani primești ca să te muți acolo:

De ce să te cantonezi într-o situaţie frustrantă, de parcă nu ar exista nimic altceva. Deschide-ţi orizontul, viața ta e acum şi acum trebuie să o trăieşti din plin, nu peste 50 de ani când vei fi plină de regrete că n-ai avut curajul să spui lucrurilor pe nume la timpul lor.