Părintele Calistrat: Cum se dă corect un Acatist sau Pomelnic! 3 nume și 10 lei? Pentru sporul case, reușită și blagoslovenie, Secretul, aici!:

Părintele Calistrat: Cum se dă corect un Acatist sau Pomelnic! 3 nume și 10 lei? Secretul, aici!:

Cand dai un pomelnic (hartia aia cu 3 nume si 10 lei) si apoi te duci acasa si te culci pe-o ureche: „Las’ ca am dat pomelnic, trebuie sa se rezolve.

– Aia nu e rugăciune draga, ala e Comert cu Dumnezeu! Nu poti baga credinta si iubire in mintea omului „paliu” la minte, pentru ca nu va intelege nimic niciodata. O va lua intodeauna ca pe o obligatie, ca pe obstructie!

– Parinte nu am timp sa merg la biserica pentru ca e munca multa!

– Ce-a dintai munca e sa alergi dupa Dumnezeu si sa asuzi in urma Lui, nu in urma banului! Banul trebuie sa asude in mana ta, nu tu alergand dupa el!

Citeste si  De la „Femeia anului”, la dormit în parc. Paula și-a pierdut casa pentru un credit de câteva mii de euro. Femeia dezvăluie riscurile unor contracte-capcană care există pe piața din România

Părintele Calistrat Chifan

***

Pe cine punem primul pe pomelnic?

Cel mai mare neam pe care îl avem nu-i soția, nu-i soțul, ci este preotul care ne-a botezat.

Cel mai mare neam pe care îl avem pe fața pământului, nu-i tata și mama, cât veți trăi voi. Cel mai mare neam pe care îl avem nu-i soția, nu-i soțul, ci este preotul care ne-a botezat și al doilea este nașul de botez, și al treilea – pentru care sunteți cununați – este nașul de cununie. Deci, când faci un pomelnic, întâi și întâi la morți să faci. Și dacă preotul care te-a botezat este mort, pe el să-l pui întâi. Apoi să pui nașul, dacă-i mort, pe urmă pe ceilalți. Când faci pomelnic la vii, tot așa.

Citeste si  De ce sunt „de neatins” regii din țigănime? Averile colosale de care ANAF nu îndrăznește să se atingă: Cum au ajuns să fie protejați:

(Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 7, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 124)