Un vameș se întâlnea zilnic cu Ion care ducea pe bicicletă spre Republica Moldova câte doi saci de nisip. După luni întregi în care a crezut că face contrabandă cu ceva, vameșul și-a luat inima în dinți și l-a întrebat. Și-a pus mâinile în cap când a aflat adevărul

Nu este satisfacție mai mare pentru un vameș ca momentul în care are o captură importantă la locul de muncă. Șefii îl apreciază, ajunge vedetă la TV și toată lumea îi recunoaște calitățile. Însă un vameș a avut parte de aventura vieții sale cu un bărbat care tranzita aproape zilnic granița.

Era o zi obișnuită atunci când Mihai Popescu, vameș la granița cu Republica Moldova, l-a observat pe Ion Gheorghe cu doi saci mari pe spate, în timp ce trecea granița în Republica Moldova. Conform procedurii, vameșul a început să îi pună întrebări. Unde se duce, dar și ce are în saci. Răspunsul a venit sec: Nisip.

Citeste si  16 idei de mobilă din paleți care te vor da gata. A 6-a mi se pare chiar tare!

Însă vameșul nu s-a lăsat convins de răspuns, a tăiat un sac, a trimis nisipul la labortator și l-a ținut peste noapte pe Ion . Rezultatul analizelor i-a dat dreptate lui Ion, iar vameșul a fost nevoit să își ceară scuze și să îl lase pe bărbat să treacă liniștit.

Însă în zilele următoare, povestea s-a repetat, iar vameșul a început să nu mai doarmă nopțile din cauza curiozității. Nu se poate așa ceva, sigur Ion face ceva necurat, iar el trebuia să afle cât mai curând.

Iar într-o zi, după multe luni, dorința i s-a împlinit. Era duminică atunci când vameșul a intrat într-un bar, iar acolo l-a observat pe Ion care se afla la o masă cu prietenii săi. Cunoscându-se deja foarte bine, vameșul s-a apropiat de bărbat și i-a mărturisit că într-o zi va afla adevărul. Va descoperi cu ce face el contrabandă, că sigur nu este nevinovat. Și l-a implorat să îi spună adevărul care îl măcina de atâta timp.

Citeste si  Vă mai amintiți de el? Ionuț Tănase câştiga „Dansez pentru tine” în urmă cu şase ani de zile, alături de JOJO, iar acum o duce tot mai bine! Ce maşină de zeci de mii de euro conduce în prezent și de unde are atâția bani

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat, iar Ion i-a făcut o mărturisire care l-a făcut pe vameș să își pună mâinile în cap. De atâta timp, el făcea contrabandă cu, da, ați ghicit bine, BICICLETE.