Alocațiile NU se dublează. Orban: „Sincer vă spun că nu avem posibilitatea”

 

Deși CCR a decis dublarea alocațiilor, premierul Ludovic Orban susține că nu sunt bani la buget pentru o astfel de majorare. Spre nemulțumirea părinților, alocațiile vor crește cu doar 15 %

Alocațiile nu se dublează. Orban: „Sincer vă spun că nu avem posiblitatea”
Premierul Ludovic Orban susține că în două săptămâniv a fi soluționată problema alocațiilor, însă românii nu ar trebui să se aștepte la o dublare, pentru că nu sunt bani la buget. Mai mult, în momentul în care legea a fost adoptată, sursele de bani pentru această modificare nu erau prevăzute.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Citeste si  Bianca și Livian s-au certat în ziua în care ar fi făcut un an de relație! Nici nu s-a uitat la cadoul lui

Prim ministrul a mai precizat că guvernul pe care îl conduce își dorește sp majoreze alocațiile și chiar să ajungă la o dublare, însă acest lucru trebuie să se facă treptat. Creșterea alocațiilor pentru copii va fi una constantă, fiind foarte puțin probabil ca aceasta să poată fi făcută deodată.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

Vă reamintim că miercuri, Curtea Constituțională a decis să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Citeste si  Mara Bănică a luat-o la rost pe Vulpița: „Mi se pare mie sau ai devenit mai...”:

Ce înseamnă dublarea alocațiilor
Astfel, 600 de lei vor fi destinați copiilor cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și alte 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.