Decizie de ultim moment! Anunţul a fost făcut acum! Şcolile rămân închise şi miercuri. Vezi situaţia în oraşul în care eşti elev: Cine sunt norocoșii care vor sta acasa:

Autorităţile din Brăila au decis, luni, suspendarea cursurilor în unităţile din judeţ, în zilele de marţi şi miercuri. Hotărârea a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în acest interval, vor fi închise grădiniţele, şcolile generale precum şi liceele. Cursurile pierdute de elevi vor fi recuperate ulterior.

Meteorologii au emis recent o avertizare de cod galben de vreme rea. Din data de 26 februarie până pe 1 martie 2018, judeţul Brăila va fi sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă.

În Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov – şcolile sunt închise luni şi marţi. De asemenea, în judeţul Dolj, Judeţul Giurgiu şcolile sunt închise luni şi marţi. Situaţia nu este mai roz nici în județul Teleorman. Școlile și grădinițele sunt închise luni după-amiază și marți În judeţul Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că sistează cursurile luni și marți.

Citeste si  Scandal monstru între Brigitte Pastramă și Robert, fiul ei!

CITEȘTE ȘI: Anunţ de ultimă oră! Vremea face ravagii: drumurile şi localităţile închise şi izolate

Odată cu venirea vremii geroase şi a ninsorile abundente, anumite drumuri au fost închise, tocmai pentru a fi dezăpezite. De asemenea, există şi localităţi izolate. Autorităţile fac tot ce le stă în putinţă să dezăpezească drumurile.

Din cauza vremii nefavorabile, a ninsorile abundente şi gerului năprasnic, mai multe drumuri au fost închise pentru a fi dezăpezite. De asemenea, odată cu închiderea acestor drumuri, anumite localităţi au rămas izolate. Pentru a putea scăpa de gheaţa care s-a format în timpul zilei, autorităţile, de pe data de 25 februarie, până astăzi, la cinci dimineaţa, drumarii au acţionat 1106 autoutilaje, fiind folosite 5.376.535 tone de material antiderapant.

Citeste si  Înainte de a apărea imaginile cu ea gravidă, Gina Pistol a stat în clinică vreo 2 ore

CNAIR recomandă plecarea la drum doar în cazul în care este o necesitate foarte mare.

„Recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi doar dacă au autovehiculele echipate de iarnă. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre starea zonelor tranzitate, să adapteze viteza la condiţiile din trafic şi să respecte eventualele restricţii de circulaţie impuse”, precizează CNAIR.

Conform Infotrafic, judeţul Teleorman DN 51 Zimnicea – Turnu Măgurele, DN 51A Zimnicea – Alexandria, judeţul Bacău, DJ 119A (Urecheşti – Sascut), tronsonul Urecheşti (kilometrul 0) şi satul Conţeşti (kilometrul 5+500). Pentru aceasta există o variantă ocolitoare: Urecheşti – DN 11A – Adjud – DN2 – comuna Sascut.

Citeste si  Gina Pistol, criticată dur în vacanța din Grecia cu Smiley! Ce gest a făcut prezentatoarea TV, deși este însărcinată

De asemenea, alte drumuri închise: Slatina – Drăgăşani, Curtea de Argeş – Tălmaciu, drumul către Obârşia Lotrului, Tatu – Petroşani, drumul ce leagă Câmpeni de Huedin, Năsăud – Tibău.

Cod Roşu şi Portocaliu în Bulgaria

În Bulgaria sunt activate codurile roşu şi portocaliu pentru luni şi marţi. Cei care doresc să plece la drum, trebuie să se informeze despre starea drumurilor. Pentru a afla despre zonele afectate de fenomene meteo extreme, intraţi pe site-ul MAE.