L-a demis pe loc, Decizia luată de Zelenski după o nouă vizita pe front

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat duminică – pentru prima oară de la lansarea invaziei Ucrainei de către Rusia – o vizită în regiunea Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov, în nord-estul ţării, pentru că „nu a lucrat la apărarea oraşului” de la începutul invaziei ruse, relatează AFP.

„Am venit, am văzut şi l-am demis pe şeful serviciilor de securitate din regiune (Harkov), deoarece nu a lucrat la apărarea oraşului din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi”, a explicat Zelenski în mesajul său video zilnic, după prima sa vizită în estul ţării de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

Citeste si  Ce a pățit Andreea Ibacka, însărcinată în 9 luni. Vecinii l-au sunat DE URGENȚĂ pe Cabral

El a mai declarat că bombardamentele ruseşti au distrus toată infrastructura critică din Severodoneţk şi că „scopul principal” al Rusiei acum este ocuparea acestui oraş.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat duminică – pentru prima oară de la lansarea invaziei Ucrainei de către Rusia – o vizită în regiunea Harkov, din care Moscova şi-a retras, în ultimele săptămâni, trupele şi le-a trimis pe alte fronturi, relatează AFP.

”2.229 de case (au fost) distruse la Harkov şi în regiune”, anunţă într-o înregistrarte video din timpul aceste vizite, postată pe Telegram, Zelenski.

”Vom restaura, vom reconstrui şi vom face viaţa să revină. La Harkov şi în toate celelalte oraşe şi sate în care a venit răul”, subliniază el.

Citeste si  ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când tatăl lui a plecat de acasă: "Era iarnă, era frig.."

Harkovul, al doilea cel mai important oraş ucrainean, bombardat aproape zilnic de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, se bucură de un răgaz, de câteva săptămâni, după plecarea militarilor ruşi în alte direcţii, în estul şi în sudul Ucrainei. Însă partea de est a oraşului este luată în continuare, uneori, drept ţintă de către ruşi.